פודקאסט פרקטי ומרתק במיוחד על דימוי עצמי וביטחון עצמי
הקלטה של המאמר – איך לחזק דימוי עצמי נמוך
תוכן עניינים
Toggleרוצים לוודא שאתם בונים דימוי עצמי עוצמתי?
לחצו כאן והצטרפו לקבוצת WhatsApp בה אשלח פעם בשבוע משפט השראה + סרטון ומאמר שיעזרו לכם כל הזמן לבנות דימוי עצמי חזק.
וגם בידקו את הקורס הדיגיטלי המושקע לחיזוק הדימוי העצמי, שהוא הקורס הכי איכותי ומקיף שנעשה בנושא.
מה זה דימוי עצמי
דימוי עצמי הוא תפיסה או תמונה מנטאלית של אדם לגבי מי הוא. וכמו שאמרנו במאמר על דיסוננס קוגניטיבי, בני אדם יעשו הכל כדי להישאר עקביים עם האמונות והתפיסות שלהם, שזה אומר שכל עוד הדימוי העצמי לא משתנה, שום דבר אחר לא יכול להשתנות. (*ראו הערה).
הדימוי של דימוי עצמי
מטאפורה יפה להמחיש את הרעיון היא שדימוי עצמי משול לתרמוסטט ששומר על הטמפרטורה של המזגן קבועה. כלומר, אם אנחנו יורדים לביצועים ותוצאות מתחת לרמה שלנו, אז התרמוסטט יתעורר ויעזור לנו לעלות חזרה למצב הרגיל. אבל, גם ההפך נכון. שזה אומר שאפילו אם אנחנו עושים מאמצים גדולים ומשיגים שיפור בפרמטרים מסוימים, התרמוסטט יוריד אותנו חזרה למצב הרגיל.
דימוי עצמי נמוך עשוי להנציח כישלונות
מסיבות אלו, אם יש לנו דימוי עצמי נמוך בתחומים מסוימים, אפילו אם נשתמש באסטרטגיות הנכונות, נשפר את המיומנויות שלנו ונפגוש בהזדמנויות טובות, עדיין הדימוי העצמי ישאיר אותנו תקועים ולא יאפשר לנו לממש את מלוא הפוטנציאל.
לדוגמה:
אדם עם דימוי עצמי נמוך בתחום החברתי, יכול לשפר את מיומנויות התקשורת שלו כמה שהוא רוצה ולצאת להמון מפגשים חברתיים, אבל עד שלא מתחרש שיפט בתפיסה העצמית שלו, הוא לא יוכל לעלות לרמה הבאה, וגם אם יחווה שיפור לזמן מסוים, הכוח ששומר אותו עקבי עם הדימוי שלו יגרום לו לחבלה עצמית.
ואיך רוב האנשים מנסים להשיג תוצאות?
הם פועלים בעולם החיצוני: מטרות, פעולות, רכישת ידע וכלים. שזה מעולה. אבל אם לא עובדים קודם כל על הדימוי העצמי, הוא יכול להוות גורם מעכב.
עכשיו, עשויה לעלות השאלה: "איך זה יכול להיות שתפיסה מנטאלית משפיעה יותר מהמציאות עצמה?"
והתשובה תהיה שמעצם זה ששאלנו את השאלה אנחנו יוצאים מתוך נקודת הנחה שיש איזה שהיא מציאות אובייקטיבית, ואחת כזאת אין. כי האינדיבידואל יכול לראות את המציאות רק דרך העיניים שלו. וזאת הסיבה שדימוי עצמי כל כך משפיע על הרגשות ועל הפעולות שלנו, כי הוא משנה בפועל את האופן שבו אנחנו חווים את הסיטואציה.
איך דימוי עצמי גבוה עוזר להשיג תוצאות
כמובן, אותו עקרון בדיוק הופך ליתרון גדול ברגע שיש לנו דימוי עצמי גבוה, כי אז גם אם דברים לא ממש מסתדרים. הדימוי העצמי מאפשר לנו להמשיך להתמיד, להמשיך לפעול בנחישות. הוא עוזר לנו לשדר ביטחון גם במצבים קשים. ובעיקר, הוא עוזר לנו להתאושש במהירות אחרי כישלונות ולעשות את מה שדרוש כדי לחזור חזרה לסטנדרטים הגבוהים שלנו.
בשורה התחתונה, מי שרוצה לשנות משהו בחיים שלו, להשיג תוצאה מסוימת בזוגיות, קריירה, בריאות. לפתח יכולות מסוימות חייב קודם כל לעבוד על הדימוי העצמי.
איך בונים דימוי עצמי מנצח?
יש המון שיטות וטכניקות כדי לבנות דימוי עצמי וביטחון עצמי חזקים.
לדוגמה:
- להתמקד ביתרונות שלנו עם טכניקה של חשיבה חיובית.
- ויזואליזציה של האני האידאלי
- 10 הכללים להערכה עצמית.
- חזרה לילדות ושחרור משקעי עבר.
- חמלה עצמית וקבלה עצמית.
- הקורס המקיף לפיתוח ביטחון עצמי.
מודל התסריטאי- להיות היוצר של חייך
כל אלו שיטות נהדרות שעל חלקן הרחבתי ושמתי קישורים למי שרוצה להעמיק. עכשיו אני רוצה להסביר על שלושה מרכיבים מרכזיים שרק אם מתמקדים בכולם נוכל לקבל תוצאות משמעותיות.
ואת המרכיבים האלו אפשר לשים בפרמידה שאני מכנה אותה מודל התסריטאי.
כי בעצם מה שאנחנו רוצים לעשות זה לייצר לעצמנו דמות חדשה שזה מזכיר עבודה של שחקן, או כמו שתכף תבינו לעבודה של תסריטאי.
רמה 1 הבסיס- עבודה חיצונית
בסופו של דבר מה שצריך כדי לייצר דמות בסרט או הצגה, זה טקסט, תפאורה, תלבושות, איפור.
וזה משול לעבודה על הדימוי דרך שינוי התנהגותי, כלומר, פיתוח של מסוגלות עצמית על ידי יציאה מאזור הנוחות וצבירת הצלחות קטנות. רבים יגידו שזה הדבר הכי חשוב, כי רק באופן זה אנחנו יכולים לצבור ראיות אמיתיות שמוכיחות לנו שאנחנו שווים ומסוגלים.
ואכן זהו חלק משמעותי ומרכזי מהעבודה שנעשה, כאשר במאמר על הערכה עצמית הרחבתי על שיטה מאוד חזקה ליישם את הרובד הזה של העבודה.
החיסרון של רובד העבודה הזה, הוא שאם תחשבו על שחקן שרק ממלמל טקסט זה לא יהיה משכנע, זה ירגיש מזויף וככה זה נראה כשמנסים לשנות את הדימוי העצמי אך ורק בשיטת fake it till you make it , זה לא מספיק כדי ליצור את כל השינוי וגם לוקח הרבה זמן לראות תוצאות.
רמה 2 – עבודה רגשית והזדהות עם הדמות
מה שהופך דמות לאמינה זה שחקן מצוין שממש מזוהה עם הדמות ברמה הרגשית, כך שזה משדר החוצה. וזה משול כמובן לעבודה הרגשית ולפיתוח מיומנויות . אשים כאן קישור לכלי אפקטיבי שנקרא עוגן, כאשר הכי אפקטיבי יהיה לעשות את המדיטציות שבסוף המאמר, הן יעזרו לכם להתחבר רגשית חזק.
רמה 3 – להיות התסריטאי
עם כמה ששתי הרמות הקודמות סופר משמעותיות, הן עדיין לא מספיקות לבדן, כי גם השחקן הטוב ביותר שמחובר רגשית, יורד מהבמה וזהו הוא יוצא מהדמות, כי הוא יודע שזו רק הצגה, הוא לא מאמין שזה מי שהוא. רובין וויליאמס לדוגמה שיחק את הדמויות הכי מצחיקות ומאושרות, אבל בחיים שלו הוא סבל והתאבד.
אז אנחנו לא רוצים להיות שחקנים שמעמידים פנים, אנחנו רוצים להיות התסריטאי, לכתוב את הסיפור שלנו, לא לשחק בתסריטים של אחרים, להגדיר לעצמנו את הזהות המנצחת שלנו באופן שיהיה טבעי, הרמוני ובהלימה עם החיים שלנו.
הבעיה היא שאנחנו לא מאמינים שיש אפשרות כזאת, אנחנו שבויים בתוך תיוגים ששמנו על עצמנו בעבר או שהחברה שמה עלינו, אבל יש דרך להשתחרר מהתיוגים בעזרת עבודת מודעות שמטרתה:
- לערער את הדימוי העצמי הנוכחי, שלמרות שהוא מנטאלי אנחנו מתייחסים אליו כאל דבר מוצק וממשי.
- לבנות דימוי עצמי חדש ומנצח.
ועל כך בדיוק אני מרחיב במאמר ההמשך איך לשפר דימוי עצמי, שיש שם רעיונות שבאמת יכולים לשנות את חייכם.
בנוסף מה שמאוד יעזור הוא שתעשו את המדיטציות המודרכת ששמתי כאן, הן מטמיעות את השינוי בתת המודע.
ומי שרוצה ממש להשקיע בעצמו ולעשות את העבודה ברמה הכי מעמיקה, ממליץ על הקורס NLP לביטחון עצמי שעובד חזק ויסודי על כל הרמות שהצגתי.
בינתיים מאחל לכם לפתח דימוי עצמי חזק ומנצח
מקרב לב
שחר כהן
בונוס – מדיטציות לשיפור הדימוי העצמי
לחצו כאן כדי לקבל השראה שבועית לWhatsApp (הודעה אחת בשבוע).
עיקבו אחריי ב-Youtube ולחצו על סמל הפעמון כדי לקבל התראות על סרטונים חדשים.
עשו לייק ב-Facebook כדי להישאר מעודכנים בסרטונים ממוקדים שעולים רק שם.
עיקבו באינסטגרם לסרטונים קצרים, שירים על הנפש וציטוטים מעוררי השראה.
קישור למאמר שמסביר מה זה NLP
2 תגובות
תודה רבה ממש עזר לי
באהבה
שמח לשמוע