תוכן עניינים
Toggleאיך להעלות ביטחון עצמי – טיפ 1#
"אם אתם חסרי ביטחון, נחשו מה, גם שאר העולם. אל תעריכו יותר מידי את התחרות ופחות מידי את עצמכם, יש בכם יותר ממה שאתם חושבים"- טי הארב האקר
אנחנו אומרים לעצמנו:
"מי אני בכלל?"
"למה שדווקא לי זה יצליח?"
"יש אנשים מוכשרים וטובים ממני"
אבל אנחנו שוכחים שאף אחד לא נולד מנכ"ל, פרופסור או אלוף NBA, כל מי שהצליח עבר דרך עם מכשולים, ספק עצמי וחוסר וודאות. פשוט מבחוץ אי אפשר לראות את הדרך שהם עברו או להרגיש את החששות שחוו, והם נראים לנו, על-אנושיים שנועדו לגדולה והכל זורם להם בטבעיות.
אבל בעצם אותם "מצליחים" לא שונים מכם מהותית, גם הם בני אדם, עם רגשות וחולשות, שעושים טעויות וחווים משברי אמונה, שזקוקים לחברים ולאהבה, פשוט הם ידעו להתעלות מעל הפחדים ולהתקדם צעד אחר צעד, עד שהתחילו להתרחש "ניסים". ואם גם אתם תדעו להתעלות מעל החששות, ולשנות את התפיסה העצמית, גם לכם יתחילו להתרחש "ניסים".
בתכלס, "המצליחים" הם מיעוט שבמיעוט, רוב העולם בכלל מתמודד עם עוני, מחלות, צלקות נפשיות וטונות של אמונות מגבילות וחוסר ביטחון. עצם כך שאתם גרים בישראל ושיש לכם, חשיפה לתכנים של התפתחות אישית, אתם כבר בטופ העולמי עם יתרונות אדירים.
אם אתם גם יחסית בריאים ועם מידה של יציבות כלכלית, בכלל העולם פתוח עבורכם וזה בעיקר עניין של שינוי האמונות והמיינדסט.
ובשביל לעזור לכם לשנות את המיינדסט שהוא זה שיוצר לנו את המציאות, העליתי הצהרות חיוביות לביטחון עצמי וגם לשפע כלכלי. הן מוטמעות בתוך מאמר שמסביר מה זה הצהרות חיוביות, ומה ההבדל בינן לבין מדיטציה.
בנוסף, תוכלו למצוא בתחתית העמוד הצהרות חיוביות:
- לריפוי
- לבריאות
- לשינה עמוקה ואיכותית
*כולן מתאימות לפני השינה, פשוט האחרונה ממש נועדה לשיפור השינה.
*זמין גם בספוטיפיי.
הצהרות ביטחון עצמי (יש גם לנשים)
איך להעלות ביטחון עצמי-טיפ 2#
"לאומץ יש מחיר, אבל לזהירות יתר מחיר כבד יותר" – ד"ר אנאבלה שקד
נועזות עלולה להוביל לכישלון, לטעויות, להשפלה ומבוכה, אך זהירות יתר עלולה להוביל להקטנה עצמית, החמצה, חוסר מימוש ובקיצון לריקנות ודכדוך.
זה בפני עצמו מסר משמעותי שעלינו לזכור ברגעים שהפחד משתלט עלינו, אבל היום אני רוצה לקחת צעד אחד קדימה ולשאול: איך אפשר לעזור לאנשים שאיבדו את האומץ והביטחון?
התשובה היא שזו משימה מורכבת, מכיוון שהפחד מכישלון וממבוכה נטוע עמוק בנפש ולרוב נובע משורשים שהוטבעו בילדות המוקדמת, לכן, להגיד מילים חיוביות, להסביר בהגיון או לתת נאום מוטיבציה, לא תמיד עוזר. אמנם זה נעים לשמוע, אבל לא באמת מניע לפעולה.
כדי באמת להשפיע, עלינו קודם כל לספק סביבה מכילה ולא שיפוטית שמאפשרת לאדם להסיר את הביקורת העצמית שלו ולשבור את המשוואה הלא מודעת שיש לו בין טעויות לבין חוסר ערך ונחיתות.
בנוסף, עלינו ללמוד לעקוף את מנגנוני ההגנה של האדם בצורה אלגנטית כדי שהמסרים שלנו באמת יתקבלו ויוטמעו. על כך בדיוק דיברתי בפודקאסט עם ד"ר אנאבלה שקד, מייסדת בית הספר לפסיכותרפיה במכון אדלר ומרצה עם מוניטין בין-לאומי.
הפודקאסט ביוטיוב:
פרק חיוני למטפלים, מאמנים, הורים, מחנכים ומנהלים. אבל בעיני תורם לכל מערכת יחסים, גם זוגיות, חברים ומשפחה. בסיום אנאבלה נתנה הצעה נדיבה, תקשיבו עד הסוף.
איך להעלות ביטחון עצמי – טיפ 3#
"אל תידחף על ידי הפחדים שבמחשבותיך, תובל על ידי החלומות שבליבך"
יש רגעים בחיים שהלחץ משתלט עלינו גם אם אנחנו מתורגלים בלזהות את מחשבות המלחיצות ולנטרל אותן. ככה פתאום הוא מופיע ואוחז בנו, גם אם אנחנו מודעים לכך שהוא לא פרופורציונלי למצב.
מדובר בהתניה אוטומטית שעלולה להופיע דווקא ברגעים שהכי חשוב לנו להיות במיטבנו, כמו עמידה מול קהל, ראיון עבודה, דייט, תחרות ספורט וכו' הבעיה היא שברגעים כאלו אין לנו זמן לשבת להתבונן במחשבות ולהשקיט אותן. אז מה עושים?
ב-NLP יש שיטה שנקראת עיגון שבה אנחנו יכולים ליצור התניה רגשית, שעוקפת את התהליך של המחשבות, אנחנו בעצם מתקינים כפתור רגשי של ביטחון ורוגע שניתן להפעיל באופן מיידי בכל מצב ובזמן אמת.
אם אתם רוצים להרחיב על הנושא – כאן המאמר על עוגן NLP
איך להעלות ביטחון עצמי – טיפ 4#
"חוסר מעש מוליד ספק ופחד. פעולה מולידה ביטחון ואומץ" -דייל קרנגי
אם לאדם יש פוביה ממעליות כל פעם שהוא יתקל במעלית, הלב שלו יהלום והבטן תתהפך ותגיד לו שעדיף לעלות במדרגות. אם הוא יוותר לעצמו ויחליט לטפס ברגל, תהיה תחושת הקלה והראש יתחיל להסביר לו למה זה היה כדאי, אך במשך זמן הפוביה תהפוך לחלק מהזהות שלו ולהיכנס למעלית לא יבוא בחשבון.
לעומת זאת, אם יחליט להתעמת עם הפחד, יהיה רגע לא נעים, אבל כשהכל יסתיים, הוא יגלה שזה לא היה כל כך נורא ובפעם הבאה הפחד יחלש והביטחון הכללי שלו יתחזק.
אותו הדבר נכון גם עם הפחדים הרגילים שלנו כשאנחנו חוששים:
להביע רגש או לבטא דעה
לפרסם פוסט בפייסבוק
לשנות מקום עבודה
או ______ (*השלימו מה שמפחיד אתכם)
אם אנחנו נותנים לפחד למשול בנו ונמנעים מלפעול, בפעם הבאה כשנרצה לעשות אותו הדבר, הפחד יגבר ובמשך זמן נהפוך לחסרי ביטחון בהוויה שלנו וכל חשש ישתק אותנו, אבל אם בצורה הדרגתית נדחוף את עצמנו להתמודד, בפעם הבאה יהיה לנו קל יותר לעשות אותו דבר וגם תחושת המסוגלות הכללית תתחזק ונהפוך לאנשים אמיצים ובטוחים יותר.
והיופי הוא שאפילו אם ניכשל או נטעה, יש סיכוי שעדיין הביטחון העצמי יתחזק, כי נגלה שהשמיים לא קרסו והצלחנו להתמודד עם "הגרוע מכל" ולפעמים זה אפילו יותר משחרר את הפחד מאשר הצלחה.
והחלק המעניין הוא, שכמו שהתמודדות עם פחד ויציאה מאיזור הנוחות בונים לנו את תחושת הביטחון הפנימי, יש עוד פעולות שמעצם כך שנעשה אותם הביטחון והערך שלנו יגברו.
למשל, כשאנחנו מתאמנים בלפרגן לאחרים, אנחנו משדרים לתת המודע, אין לי תחרות ויוצאים מתודעה של השוואות שבה הערך שלנו תלוי באיך אנחנו מול אחרים.
*אם מסקרן אתכם ללמוד על 12 כללים כאלו של פעולות שמעצם כך שתעשו אותן תבנו ביטחון והערכה עצמית, קיראו את המאמר על שיפור הערכה עצמית.
איך להעלות ביטחון עצמי – טיפ 5#
"הבעיה של רובינו היא לא שאנחנו מכוונים גבוה מידי ונכשלים, אלא שאנחנו מכוונים נמוך מידי ומצליחים" – קן רובינסון
מה יקרה אם תציבו מטרות גדולות, תשקיעו בהן ובסוף לא תגיעו ליעד? מה יהיו ההשלכות? ברוב המקרים, שום דבר דרמטי, זה לא שתפסידו הכל ותעברו לגור ברחוב. ואפילו להפך, מעצם כך שתכוונו גבוה,
אתם תדחפו את עצמכם למצות יותר מהפוטנציאל.
אז למה בכל זאת אנשים מקטינים את עצמם ומכוונים נמוך? מפני שבמודע או שלא במודע הם מקשרים כישלון לתחושת חוסר ערך וכדי להבטיח שלא יחוו את התחושה הזו, הם מעדיפים מראש להנמיך ציפיות וללכת על בטוח.
איך משתחררים מזה? יש מגוון סיבות למה אנחנו מקשרים כישלון לחוסר ערך ונמנעים ממנו בכל מחיר, זה נובע מאמונות שקיבלנו מהסביבה וגם מאירועי עבר בהם נכשלנו או טעינו ולא התמודדנו עם הרגש או אפילו הדחקנו אותו. ואם נעשה העבודה הפנימית, משהו יפתח ונרגיש יותר אומץ.
אבל, לא צריך לחכות עד שתקרצפו את כל "הסתימות הרגשיות" כדי להתחיל, אפשר גם פשוט לקבל החלטה שאתם מציבים מטרה גדולה ומשמעותית יותר ממה שמרגיש לכם נוח ואפשרי, ולהציב אותה על אמת, לא כרצון נחמד, אלא כמטרה שאתם באמת הולכים להתאמץ כדי להגשים אותה.
אם היא אכן גדולה, רוב הסיכויים שלא תשיגו אותה בזמן שהגדרתם ושתעשו טעויות בדרך אבל עדיין תתקדמו יותר ממה שהייתם מתקדמים בלי לכוון גבוה, וכתוצר לוואי זה ינטרל את המטען הרגשי השלילי שמקושר לכישלון, כי תתרגלו לכך שטעויות ואתגרים הן עניין טבעי וחלק מהמסע, דרך לקבל משוב מהמציאות ולהתפתח מהר.
אז קדימה, היכנסו למדריך המצורף ותציבו מטרות לתקופה הקרובה, בתחתית שלו יש כמה מדיטציות של ויזואליזציה מומלצות במיוחד.
איך להעלות ביטחון עצמי – טיפ 6#
"אף אחד לא יכול לגרום לך להרגיש נחיתות ללא הסכמתך" – אלינור רוזוולט
הכי קל זה להאשים אחרים באיך שאנחנו מרגישים, כי זה מוריד את הלחץ מלקיחת אחריות.
אבל מי שחי בגישה כזו, משלם מחיר כבד, כי הרווחה הנפשית שלו, הופכת להיות תלויה בנסיבות חיצוניות.
למזלנו, במציאות מה שבאמת משנה, זה לא מה אחרים חושבים עלינו, אלא מה אנחנו חושבים על עצמנו.
ואיך אנחנו מפרשים את האמירות של האנשים האחרים.
ברגע שנצליח להפנים את הרעיון הזה לעומק, אנחנו נקבל המון כוח, ונהפוך להרבה יותר שלווים,
חופשיים ויציבים רגשית.
כדי להעמיק באיך לעשות זאת, אשתף אתכם היום במאמר וסרטונים על שיטת CBT, שיטה ששמה דגש גדול על האופן שבו המחשבות שלנו מעצבות את חיינו, ומשפיעות על הרגשות.
בונוס – מאמרים מדיטציות וסרטונים על ביטחון עצמי
3 אסטרטגיות התמודדות עם ביטחון עצמי נמוך
סרטון – הסוד לביטחון עצמי
סרטון – ביטחון עצמי והחלטיות
רוצים להתייעץ איתי, לשאול שאלות, או לשתף בחוויות ותובנות?
יש שתי דרכים לעשות זאת:
1. בתגובות של ערוץ היוטיוב. אני מגיב מהר ומשקיע זמן רב כדי לקרוא הכל ולענות לכולם.
ובלי קשר שווה לעקוב שם, כדי לקבל בחינם תכנים איכותיים שעולים רק ביוטיוב.
2. באינסטגרם. אני עושה שאלות ותשובות בסטורי.
גם באינסטגרם תמצאו תוכן בלעדי, ממוקד ואיכותי שמתפרסם רק שם.
לאימון אישי משולב NLP כיתבו לי
לחצו כאן כדי לקבל השראה שבועית לWhatsApp (הודעה אחת בשבוע)
לקורס המקיף והמושקע NLP ביטחון עצמי שמעביר אתכם תהליך רגשי ויעזור לכם לפתח את האמונה בעצמכם וליצור מציאות רצויה בכל התחומים שמשמעותי לכם להגשים בהם.
לקורס התמדה, משמעת עצמית וכוח רצון