בונוס 1 – איך ליצור מציאות של שפע
בונוס 2 – יצירת מציאות וששת כוחות הבריאה
בונוס 3 – יצירת מציאות של שפע
פודקאסטים נוספים על יצירת מציאות ומדיטציות שמעבירות תהליך, בסוף המאמר.
לעיתים קרובות, אנחנו שומעים את המשפט: "מחשבה יוצרת מציאות", ורובנו מאמינים שהוא נכון ואמיתי, אך מעבר לאמונה במשפט, מהי המשמעות העמוקה שלו, ואיך בפועל מחשבה יכולה לייצר מציאות?
אם אנחנו לא מבינים את המנגנון הפסיכולוגי שעומד מאחוריו, התוצאה תהיה שבזמן אמת, כשמשהו יפריע לנו בחיים או כאשר נרצה לייצר מציאות, ננסה לעבוד רק ברמה החיצונית, במקום לעבוד מהשורש ולהתמקד בשינוי המחשבות והאמונות שמייצרות את המציאות.
תוכן עניינים
Toggleהאם מחשבה יוצרת מציאות זה משפט של היפים-רוחניקים?
מעבר לכך, כשאנו לא מבינים את המנגנון, אנו עלולים לחשוב בטעות, שהכוונה שלו היא שכל מה שצריך זה רק לעשות הצהרות חיוביות כמו "אני עשיר, אני עשיר, אני עשיר", וזה כבר ימגנט אלינו כל שפע. אך כמובן שפרקטיקה כזו לא תועיל הרבה.
בסופו של דבר גישה כזו, תגרום לנו לזלזל ברעיון של מחשבה יוצרת מציאות, לחשוב שזו סתם אמירה של היפים שאינם מחוברים לקרקע וכתוצאה מכך לא להשתמש ברעיון ולפספס את כוח ההגשמה החזק ביותר שלנו.
המנגנון הפסיכולוגי של מחשבה יוצרת מציאות
במאמר הזה, נסביר לעומק איך עובד תהליך של יצירת מציאות, וניתן תרגילים פרקטיים שיעזרו לנו ליצור מציאות רצויה דרך המחשבה ומערכת האמונות שלנו, וכמובן גם לשנות מציאות לא רצויה.
הדרך בה נוכל להבין את המנגנון בצורה ברורה, תהיה באמצעות דוגמאות במגוון תחומי החיים. חשוב, לא לדלג עליהן, כי הן אלה שיפילו את האסימונים, וישנו את המיינדסט.
כמו כן, כדי שהמאמר יהיה מעניין, אני מסביר את העקרונות הפסיכולוגיים בין הדוגמאות, ושזרתי את זה כך שבכל דוגמה נסביר עקרון אחר. זה בנוי בסדר מאוד ספציפי ומחושב, לכן קיראו את המאמר על פי הסדר, ועד סופו תבינו כל מה שצריך לדעת.
בסוף, נעשה צ'קליסט של העקרונות, אבל אל תדלגו.
הבהרה חשובה
הכי קל להבין איך מחשבה יוצרת מציאות דרך דוגמאות בנושא תקשורת. לכן, נתחיל איתן ולאט לאט נתקדם ברמת המורכבות של הדוגמאות. נתייחס להגשמת מטרות, כסף וגם בריאות.
חשוב – אל תתפסו לקטנות בדוגמאות, במיוחד בראשונות. אני בכוונה מפשט את התהליכים כדי שיהיו בהירים ויעבירו את המסר, ברור, שבמציאות הדברים יותר מורכבים.
דוגמה 1# למחשבה יוצרת מציאות – מערכות יחסים ותקשורת
דמיינו, שיש לכם שתי קולגות במשרד: ג'וני ורוני. גיבשתם דעה על ג'וני שהוא אדם אינטרסנט, סנוב ולא נחמד, לעומת זאת, רוני נתפס בעיניכם כאדיב וטוב לב.
עכשיו, דמיינו שבוקר אחד שניהם מציעים לכם קפה. כשג'וני מציע לכם, אתם מיד חושבים "מה הוא כבר זומם? הוא בטח רוצה ממני משהו". על רוני אתם חושבים: "איזה בחור נחמד, כיף שיש חבר כזה במשרד".
הם עשו בדיוק את אותה הפעולה, אבל בגלל המחשבה הראשונית שהייתה לנו עליהם, אנחנו פירשנו את הפעולה הזהה בצורה שונה לחלוטין.
כתוצאה מהפרשנות השונה על אותה הפעולה, אנחנו גם מגיבים בצורה שונה: לרוני אנחנו מחייכים ואומרים תודה, וכנראה גם רוצים להחזיר לו טובה, ולג'וני אנחנו נותנים מבט חשדני ויחס קריר.
כמובן, התגובה השונה לג'וני ולרוני מייצרת מערכת יחסים שונה. רוני – שאליו הגבנו בחום, כנראה יתחבר אלינו בקלות רבה יותר, וג'וני – גם אם באמת היו לו כוונות טובות כשהציע קפה, כנראה יתרחק מאיתנו, כי הגבנו אליו בקרירות.
ספירלה של יצירת מציאות
כאן מתחיל להיווצר תהליך שעם הזמן יהיה יותר ויותר קשה לשנות אותו. בהתחלה, כשהמציאות עדיין לא מוצקה והיא נמצאת בעיקר במחשבות שלנו, יותר קל לשנות אותה, אבל ככל שעובר יותר זמן בו אנחנו מאמינים שרוני הוא אדיב וג'וני אינטרסנט, כך המציאות הזו תתמצק.
אם במשך שנה אנחנו נהיה קרירים לג'וני, הוא ייעשה קריר כלפינו, מה שיגביר את האנטי שלנו כלפיו וכך גם לו יווצר אנטי כלפינו, והמציאות שבה אנחנו רואים אותו כאדם לא נעים תהפוך ליציבה ושרירה.
עם רוני לעומת זאת, יווצר מצב הפוך – אנחנו נפגין כלפיו חיבה, הוא יחזיר לנו חמימות, וזה יגרום לנו לאהוב אותו עוד יותר, וכך תיווצר קירבה וחברות.
הקושי בשינוי אמונה אחרי שהתמצקה
זוכרים את כל אותם משפטים שדוגלים בחשיבות הרושם הראשוני? ובכן, הסיבה לכך היא שאחרי שאמונה על אנשים מתגבשת, קשה לערער אותה. אם יום אחד ג'וני ורוני יבקרו אותנו בצורה עוקצנית, על ג'וני נחשוב, " לא מפתיע, הוא בן אדם כזה מגעיל", ועל רוני נחשוב, "בטח היה לו יום רע". גם המחשבה הזאת כמובן תשפיע על התגובה שלנו, ותייצר ספירלה של יצירת מציאות לכאן או לכאן.
שני התהליכים של מחשבה יוצרת מציאות
עניין נוסף שניתן ללמוד דרך הדוגמה, הוא שכשמחשבה יוצרת מציאות, נוצרים שני תהליכים.
תהליך ראשון – עיוות של המציאות
כלומר, שניהם הציעו לי קפה, ואני פירשתי את המשמעות בצורה שונה. במצב הזה המחשבה כבר יוצרת מציאות בחוויה האישית שלי, אבל המציאות הזו היא עדיין לא מוצקה, אלא כזו שנמצאת רק בחוויה הסובייקטיבית שלנו.
תהליך שני – התגובה שלנו מייצרת שינוי של המציאות בשטח ומגשבת אותה
כלומר, בגלל שפירשתי התנהגות של אחד כאינטרסנטיות ושל האחר כאקט של חברות, אני אגיב לכל אחד מהם באופן שונה וזה יתחיל את תהליך הספירלה שדיברנו עליו.
*נרחיב על שני התהליכים האלו עם דוגמאות נוספות בהמשך.
מחשבה יוצרת מציאות בדימוי עצמי
לפני שנעבור לדוגמה הבאה, אני רוצה לתת לכם נקודה למחשבה.
דמיינו, שהאמונה והתיוג שיש לנו היא לא על אדם אחר בשם ג'וני או רוני, אלא על עצמנו, כאן ההשפעה כבר תהיה הרבה יותר חזקה, וזה מעביר אותנו לדוגמה הבאה.
דוגמה על דימוי עצמי ומערכות יחסים
נניח, שלאדם יש סט מחשבות ואמונות שהוא: ביישן, סגור, לא מסתדר עם אנשים, תמיד צוחקים עליו וכו'.
במצבים חברתיים, הוא לרוב ייטה לפרש התנהגויות של אנשים בצורה שלילית, לחשוב שהם מזלזלים בו, שופטים אותו, מבקרים אותו, גם כשבפועל הם לא. למשל, אם מישהו יזרוק הערה הומוריסטית בתום לב הוא ייטה לפרש אותה כעוקצנית ופוגעת וייקח אישית.
התהליך הראשון של יצירת מציאות
בעקבות הפרשנויות האלו, מתרחש התהליך הראשון של יצירת מציאות – האדם עם האמונה המגבילה, חווה בתוך ראשו עולם, שבו אנשים מזלזלים בו והוא לא מסתדר איתם, אבל בשלב זה המציאות עדיין לא מוצקה.
התהליך השני של יצירת מציאות
במשך הזמן, מערכת האמונות הזו גורמת לו להתנהל בצורה מאוד מסוימת בתקשורת שלו עם הסביבה: הוא ייטה להיעלב בקלות, יהיה סגור, יפחד לשתף או לחשוף על עצמו פרטים, מה שישטיח את מערכות היחסים שלו, ויקשה עליו ליצור אינטימיות עם הסביבה הקרובה.
כמו כן, במשך הזמן, אותו אדם ישתדל להימנע ממצבי תקשורת, כתוצאה מכך, המיומנויות החברתיות שלו באמת יהיו פחות טובות (דמיינו שזה כמו שריר – אם לא עובדים על מיומנויות אלו, הן נחלשות) הקשרים שלו באמת יהיו פחות איכותיים ואז האמונה שלו שהוא ביישן, סגור ולא מסתדר עם אנשים רק תתחזק.
כאן מתחילה ספירלה כלפי מטה, שהולכת ומתעצמת, והמציאות הופכת ליותר ויותר יציבה וקשה לשינוי.
הקושי לשנות אמונה שהתמצקה
ברגע שהאמונה כבר התגבשה, גם שכבר יהיו מצבים חברתיים חיוביים, האדם ייטה לא לראות אותם או להתעלם מהם, ובמקומם ידגיש את המקרים בהם התקשורת השתבשה. בדיוק כפי שאנשים מסוימים יראו חצי כוס ריקה במקום חצי כוס מלאה. יהיה לו פילטר מסוים על המציאות, שלא מאפשר לו לראות משהו אחר.
אבל לי באמת יש קושי
חשוב לציין, כל האנשים שבאים ואומרים: "אבל אני באמת חושב שבסביבה שלי כולם סנובים", או, "אני באמת מרגיש שאי אפשר לסמוך על אנשים" – אני מאמין להם, הם צודקים. במציאות שלהם באמת כולם סנובים, ובאמת, אי אפשר לתת אמון. אבל מה שיצר את המציאות זה האמונות שלהם, ולא המציאות היא זו שיצרה את האמונות – יחי ההבדל הקטן.
מחשבה יוצרת מציאות בכיוון ההפוך
כמובן, הספירלה יכולה להיות גם בכיוון ההפוך. כשלאדם יש מערכת אמונות שהוא חברתי, בכל מקום אוהבים אותו, יש לו מה להציע לאנשים ואנשים אוהבים אותו – אדם כזה, מראש יפרש התנהגויות של אנשים באופן חיובי. הוא לא יפגע בקלות, לא יחשוב שעוקצים אותו או מזלזלים בו, כבר בתוך הראש שלו הוא יחווה מציאות חיים יפה יותר וירגיש רצוי ושייך.
התפיסה החיובית הזו תשפיע על ההתנהגות שלו, כתוצאה מהאמונות האלו הוא ייצור יותר אינטראקציות, יהיה חם ונעים יותר, יחשוף מעצמו באותנטיות, ובכך, בפועל ייצר קשרים חברתיים ויתאמן על מיומנויות תקשורת- כל אלו יחזקו את האמונה שלו שהוא טוב עם אנשים, והאמונה תעצים עוד יותר את התגובות החיוביות.
כך, הספירלה הולכת ובונה אותו, וגם אם הוא ייתקל במצבי תקשורת מאוד מאתגרים, שהוא באמת לא רצוי ואנשים באמת פועלים בנבזיות כלפיו, הוא יצליח לסדר את העניינים, כי המיינדסט שלו מאוד חזק.
*הערה חשובה, בסוף המאמר נדבר גם על ההבדל בין אדם "מעופף", שחי בסרט וחושב שהוא מושלם, בזמן שאחרים בפועל מסתלבטים עליו, לבין אדם שיוצר מציאות באופן שמחובר לקרקע, זהו הבדל חשוב שיבהיר הרבה גם על פרקטיקות של חשיבה חיובית, נדבר עליו בסוף.
התפקיד של תת המודע ביצירת מציאות
כפי שציינתי, בכל דוגמה אדגיש אלמנט אחר, ובדוגמה הבאה שתעסוק ביצירת זוגיות, אני רוצה שנדבר על הפער שיכול להיות בין מחשבות מודעות ללא מודעות. (אמנם לא כולם מחפשים זוגיות, אבל עדיין כדאי לקרוא, כי הפואנטה פה היא להבין את העיקרון הפסיכולוגי של יצירת מציאות.)
לצורך העניין, אדם במחשבה המודעת שלו יכול מאוד לרצות זוגיות ולהגיד שזה הדבר הכי נפלא בעולם ושהוא הכי משתוקק לזה, אבל בתת מודע יכולות לשכון מחשבות ואמונות אחרות כמו:
- זוגיות = כאב. לפתוח את הלב אומר להסתכן בכך שהוא עלול להישבר.
- זוגיות = אובדן החופש האישי שלי. אני אהיה כלוא ואצטרך לוותר על עצמי, על הצרכים והרצונות שלי.
אמונות כאלה ורבות אחרות שנוצרות בעקבות ניסיון חיים, מודל זוגיות שראינו בסביבה שלנו או סיפורים וחוויות על זוגיות ששמענו מאחרים.
כאשר המחשבות האלו קיימות ברמה לא מודעת, הם ייצרו מציאות שבה, אנחנו אומרים שאנחנו רוצים זוגיות, אבל בפועל נמנעים ממנה בדרכים מתוחכמות. בין שאנחנו לא באמת מחפשים ויוצאים לדייטים, ובין שאנחנו יוצאים לדייטים, אבל פוסלים את כולם ומוצאים בהם פגמים.
לחלופין, אם אנחנו כבר יוצאים לדייטים, ברגע שהקשר מתחמם ואנחנו מתקרבים, עולים בנו דחפים הרסניים ואנחנו מחבלים בקשר, או שאולי מראש אנחנו לא מצליחים להיפתח ולהיחשף.
סרטון בונוס על נבואה שמגשימה את עצמה במערכות יחסים
דימוי עצמי זוגיות, כסף וכל דבר טוב בחיים
חשוב שתבינו, המחשבות והאמונות שהכי יוצרות מציאות אלו לא המחשבות על זוגיות, כמו זוגיות תפגום לי בחופש, אלא המחשבות והאמונות על מי אנחנו והאם אנחנו ראויים לזוגיות ומאמינים שיש לנו מה להציע.
אם אדם לא בטוח במי שהוא, חוסר הביטחון הזה משודר בתקשורת הלא מילולית וזה מאוד לא מושך. לעומת זאת, אדם שיש לו ביטחון עצמי, יאמין שהוא נחשק והרבה ירצו להיות איתו בזוגיות וזה מה שהוא גם ישדר לסביבה שלו.
שוב, גם כאן יש את האלמנט של הספירלה לטוב או לרע. אדם חסר ביטחון יהיה בהימנעות, לא יצור קשר עין, הסביבה תקלוט חוסר נגישות וכך לא יווצרו הזדמנויות לקירבה עם פרטנרים אפשריים, ואילו בעל הביטחון העצמי יהיה נוכח, תקשורתי, ואחרים פשוט יימשכו אליו וירצו להיות בקרבתו.
בכל מקרה, על ההקשר של הדימוי העצמי למחשבה יוצרת מציאות, אני רוצה להרחיב בדוגמה על כסף, כי הדימוי והביטחון העצמי הם הדברים שהכי משפיעים על יצירת מציאות, לא רק בזוגיות אלא בכל תחום בחיים.
מחשבה יוצרת מציאות – כסף
גם בכל הקשור לכסף, אפשר לחלק את זה למחשבות ואמונות מודעות וללא מודעות. לא מספיק שרק המחשבות המודעות יהיו מיטיבות, יש כאן הרבה מקום לעבודה ברמה רגשית עמוקה.
בדומה למה שהסברנו על זוגיות, אפשר ליצור חלוקה בין אמונות שיש לנו על כסף, כמו: "כדי להיות עשיר צריך להיות מושחת ולדרוס אנשים", "אין דבר כזה כסף קל", "אם אהיה עשיר אנשים ירצו אותי רק בגלל הכסף" לבין אמונות על עצמי בהקשר של כסף כמו: "אני טוב עם כסף", "אני טוב בעסקים", "אני מזהה הזדמנויות בקלות", וכן הלאה.
בדוגמה הזו, אני רוצה להתמקד בסוג השני – אמונות על עצמי בהקשר של כסף, ואתם כבר תוכלו להשלים בעצמכם עם הידע שצברתם עד כה, איך אדם שמחזיק באמונה שכל העשירים מושחתים, פוגע ביכולת שלו להתעשר. בנוסף, אעשה בעתיד הקרוב מאמר שיתמקד כולו באמונות מגבילות על כסף, אז תוכלו להעמיק שם.
דימוי עצמי וכסף
במאמר על דימוי עצמי הסברנו, שזה כמו התרמוסטט של המזגן, אם בדימוי העצמי שלי אני שווה 20,000 לחודש, יהיה לי מאוד קשה להרוויח יותר מהסכום הזה, ואני פשוט אחבל לעצמי בהצלחה. (לחילופין, אם ארד מהסכום, אז גם אעלה חזרה).
הנה קצת פירוט של למה ואיך התהליך הזה מתרחש:
אדם שמאמין שהוא טוב עם כסף, מראש יכוון גבוה במטרות שלו, יעז לחלום בגדול וגם לדבר על החלומות והרעיונות שלו, יחפש הזדמנויות ויוכל לזהות אותן, יהיה מוכן לקחת סיכונים, ישקיע בעסק שלו ויהיה מוכן להשקיע גם במה שלא יביא לו רווח מיידי, הוא יהיה במיינדסט של "אני יודע שזה הולך להצליח" מה שמאפשר הרבה יותר מוטיבציה, התמדה והשקעה.
אדם כזה לא יחשוש לדבר עם אנשים בעמדות מפתח ובכלל יהיה בגישה חיובית ותקשורתית כלפי הסביבה. אם מדובר בשכיר, הוא ינסה כל הזמן לקדם את עצמו בהייררכיה הארגונית ולא יירתע מלבקש העלאות בשכר.
מערכת האמונות הזו והפעולות שהן הביטוי שלה, מייצרות ספירלה חיובית. במשך הזמן אדם שייזום וישקיע, יפתח מיומנויות, יצור קשרים וגם ישיג תוצאות, וזה ייתן לו ביטחון להשקיע יותר.
יש את הספירלה ההפוכה
אדם שמאמין שהוא וכסף לא הולכים יחד. אדם עם אמונה כזו לרוב יבחר מראש במקצוע או בעבודה שלא תניב לו הרבה כסף, אם הוא שכיר הוא יישאר בפינה הקטנה שלו, לא יתפתח ולא יתקדם מקצועית, לא יצור קשרים עם מי שנמצא בעמדת מפתח ולא יעז לבקש העלאת שכר, אם הוא עצמאי, הוא לא יגיש הצעות מחיר גבוהות, לא יזהה הזדמנויות, בדרך כלל יאציל על עצמו הרבה סמכויות כדי לחסוך את הכסף, ובינתיים יעבוד קשה, לא יתמקד במה שבאמת מניב לו רווחים, ולכן העסק לא יתפתח ושורת הרווח שלו לא תגדל.
אנשים מסוג זה לא יהיו מסוגלים להאמין שכסף יכול לבוא בקלות, הם יחשבו שמערכות שיווק רבות הן סוג של הונאה, שכולם מנסים לרמות אותם ושכל מי שמלמד איך לעשות כסף הוא בעצם רמאי, כי אם הוא יודע לעשות כסף, למה הוא צריך למכור לנו את זה. אנשים כאלה מראש לא חוסכים בכלל, כי בשביל מה להתאמץ אם הם ממילא לא יודעים להשקיע.
איך לוודא שאנחנו לא פנטזיונרים ובאמת יוצרים מציאות
לפני שנגיע לפרקטיקה, איך משתמשים בעקרונות של מחשבה יוצרת מציאות, עולה שאלה חשובה שהבטחתי להתייחס אליה: איך לוודא שאנחנו נשארים עם רגליים על הקרקע, ולא רק עושים הצהרות חיוביות בזמן שהחיים מתפרקים.
התשובה הראשונה היא שאם באמת קראתם עד כאן והבנתם את המנגנון זה אמור להיות ברור. והתשובה השנייה היא שהאמונה נמדדת בלשון של הנעל ולא בלשון של הפה.
מה שאני בא להגיד פה הוא שכשאנחנו רואים אנשים שלא מחוברים למציאות – מאוד מאמינים בעצמם ועדיין נשארים תקועים, זה בגלל שהם לא באמת מאמינים בעצמם ברמה העמוקה. הרי אדם שבאמת מאמין בעצמו, לא צריך להצהיר על כך, הוא פשוט פועל. הוא לוקח סיכונים, הוא מתמיד גם כשהתוצאה אינה מובטחת, כי הוא מאמין בעצמו.
פיצוי על חוסר ביטחון פנימי
למעשה, הרבה פעמים כשאדם מחצין את האמונה העצמית שלו, משתף אנשים במטרות גרנדיוזיות שאין להן תוכנית מבוססת, זה פיצוי על חוסר האמונה הפנימית שיש לו. זה נותן לו תחושה מזויפת של ביטחון, שהוא בדרך להצלחה, אבל בפנים יש לו הרבה ספקות.
בשורה התחתונה, כשאנחנו מבינים את המנגנונים הפסיכולוגים של מחשבה יוצרת מציאות, כמו במאמר הזה, וכשאנחנו עושים עבודת עומק, אנחנו מוגנים מהקיצוניות של פנטזיות מעופפות ומבינים שרוב הפנטזיונרים שאנחנו רואים, זה אנשים שלא באמת מאמינים בעצמם.
צ'קליסט המנגנונים של מחשבה יוצרת מציאות
- יש לנו אמונה בסיסית
- האמונה גורמת לנו לעיוות של המציאות
- עיוות המציאות גורם לשינוי התגובה והפעולות שלנו
- האמונה מתמצקת ומבססת ראיות במציאות
- אנחנו נכנסים לספירלה של יצירת מציאות. האמונה החזקה גורמת לעיוות גדול יותר של המציאות ולשינוי משמעותי בפעולות שלנו, מה שגורם לאמונה להתחזק, וכן הלאה
יש לזכור, שהאמונות והמחשבות לא תמיד מודעות, ומה שקבוע זה מה שנמצא בלא מודע. שלוש הדרכים הכי טובות לדעת מה באמת נמצא לנו בלא מודע הן:
- הרגשות שלנו.
- הפעולות שלנו
- התוצאות שלנו
אלו קובעים הרבה יותר מהמחשבות, כי במחשבות קל לנו לרמות את עצמנו, קל לנו לעשות הצהרות חיוביות, אבל ברגשות יותר קשה לשלוט ובוודאי בפעולות ובתוצאות שלנו.
2 טיפים פרקטיים לשינוי מציאות לא רצויה
שני הטיפים הראשונים יתמקדו בשינוי מציאות לא רצויה. אחריהם נדבר על שני טיפים ליצירת מציאות רצויה. זו אבחנה רק לצורך למידה, בתכלס, כדאי להשתמש בכל הטיפים כל הזמן.
טיפ 1# – להכיר בכך שהמחשבה יצרה את המציאות ולא המציאות את המחשבה
אם שנים האמנו בדבר מסוים, הוא כבר היכה שורשים חזקים ועבים, וקשה לשנות אותו, לדוגמה לוקח זמן לפתח מיומנויות תקשורת, אבל עדיין, האמונה היא שהתחילה את כדור השלג והיא זו שתעצור אותו.
כלומר, הדבר החשוב ביותר לקחת מהמאמר הוא להתמקד בשינוי אמונות, ולדעת, שגם אם זה מרגיש מציאות מוצקה ואיתנה, זה לא אומר שהיא לא ניתנת לשינוי במידה ונשתנה בפנים.
טיפ 2# – להכיר בכך שהמחשבות מעוותות לנו את תפיסת המציאות
דיברנו רבות על כך שהמחשבות משנות את האופן שבו אנו תופסים דברים, וזה יוצר תגובת שרשרת שמובילה להגשמה במציאות.
חשוב לדעת, שלא תמיד נצליח לשנות את האמונות מהיסוד, ועדיין יהיה לנו אינסטינקט ראשוני, אבל אם יש לנו מודעות לתהליך, אנו יכולים לשנות את המחשבה הבאה שתגיע, ובוודאי יכולים לשנות את התגובה שלנו.
לזכור שמדובר באשליה
מה שיעזור לנו בכך, הוא לזכור שגם באשליה אופטית, העובדה שאנחנו יודעים שמדובר באשליה לא משנה את התפיסה שלנו, אבל אם לדוגמה יצרו לנו אשליה אופטית של גשר במקום שבפועל יש תהום, יעזור לנו לדעת שמדובר באשליה, כי אנחנו לא נעשה פעולות בעקבותיה. אותו הדבר עם אמונות ומחשבות.
מטאפורת הקוסם
דוגמה אחרת שתעזור לנו להסביר: תחשבו שקוסם היה ניגש לילד קטן, מפזר אבקת קסמים ומעלים את השרביט שלו, ואז היה אומר לילד 'אם לא תשלם לי כסף אני אעלים אותך', הילד היה מיד משלם לו מתוך פחד ואמונה באשליה.
אבל אם אותו קוסם יעשה את זה למבוגרים, שיודעים שהעלמת השרביט היא לא באמת קסם אלא טריק ואחיזת עיניים, ושהוא לא באמת יכול להעלים אותם, הם לא היו מפחדים וגם לא משלמים לו.
אותו דבר עם האמונה, יכול להיות שעדיין נחשוב שצוחקים עלינו, נרגיש שמרמים אותנו ושאין הזדמנויות, שאנחנו גרועים עם כסף, אבל אם נזכור שזו אשליה של מערכת האמונות שלנו, נוכל להילחם באינסטינקט ולשנות את האמונה.
2 טיפים פרקטיים ליצירת מציאות רצויה
טיפ 1# – הביאו רגש והפעילו את הדמיון
הסברנו, שיש לנו גם אמונות ומחשבות לא מודעות והן יותר קובעות, הדרך לדעת מה יש לנו בלא מודע היא הרגש שלנו ודרך חזקה להשפיע על הרגש בהקשר של יצירת מציאות, זה הדמיון.
הרחבתי יותר על כך בפודקאסט על יצירת מטרות וגם מדובר ברעיונות מוכרים וידועים, לכן אני ישר לוקח אתכם לפרקטיקה, ומצרף כאן מדיטציה איכותית ליצירת מציאות, פשוט תרגלו אותה.
טיפ 2# – עשו פעולות
דיברנו על כך, שמה שקובע זה הלשון של הנעל ולא הלשון של הפה, והדרך לשנות את מערכת האמונות שלנו ברמה העמוקה וגם להגשים מציאות, היא דרך פעולה.
הטריקיות פה, היא שאם יש לנו הרבה אמונות ומחשבות מגבילות, קשה ליצור שינוי דרמטי בפעולות, ולכן צריך ליצור שינויים הדרגתיים.
בקורס המקיף והפרקטי NLP לביטחון עצמי, אני מלמד טכניקה עוצמתית, שעם הזמן יוצרת חריש עמוק בתת המודע שלנו, וגם מביאה לשינוי הרגלים משמעותי, וזה אחד הדברים שמייצרים מציאות בצורה החזקה ביותר.
אם אתם חושבים שהחולשה שלכם היא התמדה ומשמעת עצמית יש גם קורס מומלץ על זה בקישור כאן.
אם אתם רוצים להתייעץ איתי, לשאול שאלות, או לשתף בחוויות ותובנות, הדרך הטובה ביותר לעשות זאת בתגובות של ערוץ היוטיוב, שם אני עונה הכי מהר. ומשקיע זמן רב כדי לקרוא הכל ולענות לכולם. אז תרגישו חופשי. כמובן שווה לעקוב ביוטיוב גם בלי קשר לתגובות.
מחשבה יוצרת מציאות – הצד הרוחני
כל המאמר התייחס למנגנונים פסיכולוגיים הגיוניים שיוצרים שרשרת אירועים סיבתית המביאים להגשמה של המחשבה במציאות (לטוב או לרע).
עם זאת, ראוי לציין שרוב האנשים המצדדים בכך שמחשבה יוצרת מציאות, כלל לא מסבירים זאת בדרך בה הסברתי כאן, אלא טוענים שהתדר האנרגטי של המחשבה (והרגש) מושך אליו את המציאות. הסברים אלו לרוב מתבססים גם על מכניקת הקוואנטים והטענה שהמציאות המוחשית שאנחנו רואים יכולה להיות בסופרפוזיציה ושיש כמה מציאויות אפשריות בו-זמנית. כמו כן, מכניקת הקוואנטים ממחישה לנו שההבדל בין אנרגיה לחומר אינו חד משמעי כמו שהוא נראה.
אני לא מומחה לפיזיקה ומשיחות עם פיזיקאים, נראה שרובם לא מקבלים את המסקנות והפרשנות שאותם מורים רוחניים נותנים לפיזיקה, לכן אני לא משתמש בטענות האלו ונשאר עם בהסבר המנגנון הפסיכולוגי שלטעמי הוא לבד מספיק כדי להוכיח את חשיבות הנושא ועם יש משהו מעבר, אז מה טוב וזה רק מוסיף ומחזק את הטענה.
באופן אישי אני מאמין שיש דברים שהם מעבר למה שניתן לתפוס ולהסביר כרגע, הרי כל כמה שנים מתפתחת טכנולוגיה חדשה ומדהימה שלפני כן נתפסה כמדע בדיוני. כל הזמן אנחנו מגלים תופעות מרהיבות על היקום ועל הטבע, שלא האמנו שקיימות, לכן יש לשער שגם כאן יש דברים נסתרים מהעין, עם זאת, בתור מוביל דעה בתחום, עליי להיות אחראי ולא לקפוץ למסקנות והסברים שאני לא בטוח לגביהם ויש דברים שזה בסדר להשאיר לאמונה ולהגיד אני לא באמת יודע.
בונוס – פודקאסטים על יצירת מציאות
חוק המשיכה ואיך למצוא את הייעוד שלי – עם שמעון קסלסי
לקורס של שמעון "המדע של השגת מטרות" (ללא עלות) לחצו כאן
איך מיינדסט יוצר מציאות עם שלומי חסטר
פריידי מרגלית על יצירת מציאות של שפע
בונוס – מדיטציות ליצירת מציאות
מדיטציה ליצירת עתיד – הפעלת כוחו של התת מודע
מדיטציה ליצירת מציאות והגשמת העתיד הרצוי
מדיטציה להגשמה – חוק המשיכה בפעולה
מדיטציה למגנוט שפע, כסף ופרנסה
מדיטציה לזימון זוגיות ואהבה- מגנוט הנפש התאומה
מדיטציה להגשמת מטרות והטמע מטרה בתת המודע
רוצים להתייעץ איתי, לשאול שאלות, או לשתף בחוויות ותובנות?
יש שתי דרכים לעשות זאת:
1. בתגובות של ערוץ היוטיוב. אני מגיב מהר ומשקיע זמן רב כדי לקרוא הכל ולענות לכולם.
ובלי קשר שווה לעקוב שם, כדי לקבל בחינם תכנים איכותיים שעולים רק ביוטיוב.
2. באינסטגרם. אני עושה שאלות ותשובות בסטורי.
גם באינסטגרם תמצאו תוכן בלעדי, ממוקד ואיכותי שמתפרסם רק שם.
לאימון אישי משולב NLP כיתבו לי
לחצו כאן כדי לקבל השראה שבועית לWhatsApp (הודעה אחת בשבוע)
לקורס המקיף והמושקע NLP ביטחון עצמי שמעביר אתכם תהליך רגשי ויעזור לכם לפתח את האמונה בעצמכם וליצור מציאות רצויה בכל התחומים שמשמעותי לכם להגשים בהם.
לקורס התמדה, משמעת עצמית וכוח רצון